rentall logo

Na co si dát pozor při půjčení auta nejen v zahraničí?

14.05.2023 - Rentall.cz, rentall radí

Buďte na své dovolené aktivní. Procestujte celou zem nebo ostrov po vlastní ose. Jaké jsou nástrahy, které vás mohou potkat při půjčení auta v zahraničí? Ať už vyrážíte na krátký výlet nebo potřebujete auto na celé týdny, existuje několik zásad, které je třeba dodržet za každé situace.

Na co byste si měli dát pozor při rezervaci, kde číhají dodatečné náklady a kdo hradí škody na pronajatém vozidle? Podívejte se na 7 tipů na pronájem aut, které platí jak v tuzemsku, tak i v zahraničí.

 

  1. Nespěchejte: Po rezervaci vozidla již nemůžete smlouvu bezplatně zrušit. Ani u online rezervací neexistuje právo na odstoupení od smlouvy.
  2. Porovnejte ceny: Zeptejte se na příplatky, například za jednosměrný pronájem nebo pronájem na letišti.
  3. Při rezervaci uveďte věk: Mnoho autopůjčoven vyžaduje minimální věk řidiče, někdy je stanoven i maximální věk. Ujistěte se, že věk registrovaných řidičů odpovídá těmto věkovým limitům.
  4. Nejdříve si přečtěte, pak podepište: Před rezervací nebo podpisem si přečtěte všeobecné podmínky (podmínky pronájmu). Smlouva o pronájmu je uzavřena až po podpisu na přepážce místní autopůjčovny, bez ohledu na to, zda jste si vůz rezervovali na internetu nebo v cestovní kanceláři.
  5. Uzavřete komplexní pojištění: Věnujte pozornost výši spoluúčasti. Čím vyšší je překročení, tím nižší je cena pronájmu. Vaše finanční riziko v případě nehody, kterou si způsobíte sami, však bude také vyšší. Před podpisem smlouvy si rozmyslete, jaké riziko chcete podstoupit.
  6. Rozsah pojistného krytí by měl být uveden v nájemní smlouvě.

Dodržujte dohodnutou dobu pronájmu: Pokud vůz vrátíte příliš pozdě nebo příliš brzy, může vám vzniknout povinnost zaplatit další platby.

Vyhledejte si půjčovnu, ideální pro vaše potřebyChytré vyhledávání
V našem katalogu naleznete stovky produktů z různých sektorů podnikání. Ať už se jedná o stavební techniku, automobily, skákací hrady, lodě nebo vybavení pro párty. U nás (si) půjčíte všechno.
Začít vyhledávat
Rentall: Půjčovny a jejich nabídka na jednom místě
Z blogu Rentall
Číst více